Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Velkommen til

AMLS Danmark, PHTLS Danmark & TECC Danmark

Kurser i præhospitale færdigheder

Kurser og kompetenceudvikling inden for traume og medicinsk syge patienter

AMLS, PHTLS og TECC kursernes formål er at styrke den viden og de færdigheder, som anvendes i den præhospitale indsats. Dette for at sikre medicinske og traumepatienter, de bedste vilkår med henblik på overlevelse og førlighed.

AMLS, PHTLS og TECC programmet sørger hele tiden for at udvikle og tilpasse sig den udvikling og forskning, der sker på det medicinske og traumeområdet. Kurserne henvender sig til sundhedsfagligt personale, der arbejder præhospitalt. F.eks.: læger, sygeplejersker, paramedicinere, ambulancebehandlere, ambulanceassistenter, militæret, politiet, og beredskaberne.

Herunder ses eksempler på timeplaner på både AMLS, PHTLS og TECC:

AMLS Provider kursus

Dag 1

07:30 - 08:00 Registrering

08:00 - 08:10 Velkommen/Introduktion & Prætest

08:10 - 08:30 AMLS Assessment Video One

08:30 - 09:00 Shock Lecture

09:00 - 09:15 ​Pause

09:15 - 10:15 Shock Practical Stations

– Cases 1-2-3-4

10:15 - 10:50 Respiratory Dysfunction Lecture

10:50 - 11:30 Chest Discomfort Lecture

11:30 - 12:30 Frokost

12:30 - 13:30 Respiratory Dysfunction Practical Stations

– Cases 1-2-3-4
Chest Discomfort Practical Stations
– Cases 1-2-3-4

13:30 - 14:15 Altered Mental Status and Neurologic Disorders Lecture

14:15 - 14:30 ​Pause

14:30 - 15:15 Endocrine, Metabolic and Environmental Disorders lecture

15:15 - 16:15 Altered Mental Status and Neurologic Disorders

Practical Stations
– Cases 1-2-3-4
Endocrine, Metabolic and Environmental Disorders
Practical Stations
– Cases 1-2-3-4

16:15 - 16:45 ​Infectious Disease Lecture

16:45 - 17:00 Afslutning og spørgsmål/Debriefing

Dag 2

07:30 - 08:00 Registrering

08:00 - 08:10 Velkommen/Spørgsmål

08:10 - 08:30 AMLS Assessment Video Two

08:30 - 09:15 Abdominal Discomfort Lecture

09:15 - 09:30 Pause

09:30 - 10:30 Infectious Disease Practical Stations

– Cases 1-2-3-4
Abdominal Discomfort Practical Stations
– Cases 1-2-3-4

10:30 - 11:15 Toxicologic Emergencies, HAZMAT, and WMD Lecture

11:15 - 11:45 Toxicologic Emergencies, HAZMAT , and WMD

Practical Stations
– Cases 1-2-3-4

11:45 - 12:45 Frokost

12:45 - 13:45 Written Evaluation Stations

13:45 - 16:45 Final Practical Evaluation Stations:

– Cases 1
​– Cases 2
​– Cases 3
​– Cases 4
​16:45 - 17:00 Afslutning/Debriefing.

PHTLS Provider kursus

Dag 1

08:00 – 08:15 Velkommen 15 min.

08:15 – 08:35 Introduktion 20 min.

08:35 – 09:20 Tilgangen til Traumepatienten.    45 min

​​09:20 – 09:35 Pause 15 min.

​09:35 – 10:20 Tilgangen til Traumepatienten.
 
  45 min

10:20 – 10:35 Pause 15 min.

10:35 – 11:20 Tilgangen til Traumepatienten.

    45 min.

11:20 – 12:00 Frokost 40 min.

12:00 – 14:20 Færdighedsstationer 140 min.

- 1st Rotation (35 min)
- 2nd Rotation (35 min)
- 3rd Rotation (35 min)
- 4th Rotation (35 min)

14:20 – 14:30 Pause10 min

14:30 – 16:50 Scenarie træning 140 min.

- 1st Rotation (35 min)
- 2nd Rotation (35 min)
- 3rd Rotation (35 min)
- 4th Rotation (35 min)

17:50 – 18:00 Afslutning10 min

Dag 2

08:00 – 08:15 Opsamling på dag 1. 15 min.

08:15 – 09:00 Specielle overvejelser 45 min.

09:0009:10​ Pause 10 min.

09:10 – 11:45 Scenarie træning

Stations 160 min

- 1st Rotation (40 min)
​- 2nd Rotation (40 min)
- 3rd Rotation (40 min)
- 4th Rotation (40 min)

11:45 – 12:20​ Frokost 35 min

12:20 – 12:45​ Opsummering 25 min

12:45 – 15:20 Test (praktisk) 155 min

15:2015:30 ​Pause 10 min

15:30 – 16:30 Test (skriftlig) 60 min

16:30 – 17:00 Afslutning/Debriefing.

TECC Provider kursus

Dag 1

08:00 – 08:15 Velkommen & introduktion

08:15 – 09:10 Demo Scenarie

09:15 – 10:00 PPT Hot, warm & cold zone, Direkt Threat Care

​​10:00 – 10:15 Pause

​10:15 – 10:45 PPT Politi præsentation

10:45 – 11:30 PPT Indirect Threat Care

11:30 – 12:15 Frokost

12:15 – 13:15 Skills stationer

13:15 – 13:25 Pause

13:25 - 14:55 Skills stationer

14:55 – 15:15 Pause

15:15 – 16:15 Skills stationer

16:15 – 16:45 Triage

16:45 – 17:00 Afslutning

Dag 2

08:00 – 08:30 Opsamling/ reflektioner på dag 1.

08:30 – 09:00 PPT opsummering

09:0009:25 Pause + transport

09:25 – 11:30 Scenarier

11:30 – 12:30 Transport + Frokost + Transport

12:30 – 13:30​ Scenarier + Transport

13:30 – 14:40 Test (praktisk & skriftlig)

14:4014:55 ​Pause

14:55 – 16:05 Test (praktisk & skriftlig)

16:05 – 16:30 Afslutning /Evaluering.

Kontakt

Dorte Weiglin Rosenstand

Teamkoordinator

Direkte: 38 68 36 33

Mail:dorte.weiglin.rosenstand@regionh.dk

CAMES - Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation


Herlev Hospital
Herlev Ringvej 75, 25. etage
2730 Herlev